Echte liefde is...

Wat is echte liefde? Dat lees je in deze blog!

Wat is echte liefde?

Je bent aan het daten of hebt een vaste relatie, maar dan opeens slaat de twijfel toe. Is hij/zij wel de ware? Is het de moeite waard om te investeren in deze relatie, of verspil ik mijn tijd? Is het wel echt liefde? 

Misschien herken je bovenstaande gedachten wel. Wat is de definitie van echte liefde? Dat lees je in deze blog!

 

Wat is echte liefde tussen man en vrouw? 

Liefde is niet het sprookje zoals dat in films wordt getoond. Er is geen prins op het witte paard, geen happily ever after. Laat je dus niet misleiden door dit ideaalbeeld! In de realiteit is echte liefde tussen man en vrouw een constante leercurve. Liefde is niet altijd vanzelfsprekend. Soms heb je ruzie, ontwijken jullie elkaar of zijn er leugens. 

‘Wat is echte, ware liefde tussen man en vrouw?’ vraag je je dan af. Ware liefde is loslaten en elkaar in z’n waarde laten. Ware liefde is onvoorwaardelijk, ook als het je relatie even in een dipje zit en je gefrustreerd bent.

Soms is liefde moeilijk, maar echte liefde tussen man en vrouw houdt stand. Ook als de verliefdheid voorbij is en je je soms irriteert aan je partner. Juist dan! 

echte liefde

Wanneer weet je of het ware liefde is?

Pas wanneer je verliefdheid minder wordt, zul je ontdekken of er sprake is van ware liefde. Ware liefde is niet egoistisch: je bent niet samen om er zelf beter van te worden, om je eigen behoeften te vervullen. 

Je geeft om je partner om wie hij is, niet om wat je ervoor terug krijgt. Je bent bereid om moeite voor je partner te doen, zonder een tegenprestatie te verwachten.

Herkenbaar? Yes! Maak je geen zorgen over je relatie. Jullie hebben een stevige basis. Twijfel je of jullie relatie is gebaseerd op ware liefde? Ga met je partner in gesprek. Komen jullie er niet uit? Vraag dan hulp van een relatietherapeut! Een relatietherapeut kan helpen bij het inzichtelijk maken van patronen in jullie relatie.

 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

Twijfel je aan jullie liefde?

Echte liefde is heel mooi, maar het kan ook uitdagend zijn. Een relatie heeft ups & downs en als je relatie op het spel staat, is dit beangstigend. Weet dan dat je er niet alleen voor staat.


Zoek een relatietherapeut bij jou in de buurt. Samen kunnen jullie de liefde onder de loep nemen en stappen zetten om ware liefde terug te vinden.

echte liefde

Ook interessant