Specialisaties binnen relatietherapie

Een overzicht van de verschillende specialisaties binnen relatietherapie

Specialisaties

Via verschillende technieken, specilisaties en methodieken kunnen relatietherapeuten, relatiecoaches en psychologen helpen bij het verbeteren van een relatie of het voorkomen van een relatiecrisis of scheiding. Niet elke relatietherapeut beheerst alle specialisaties en het is per koppel en/of situatie afhankelijke welke specialisatie het beste bij jullie past.

Relatietherapie

Onder relatietherapie verstaan we alle verschillende soorten hulp die in het kader van het verbeteren van de relatie of het huwelijk kunnen worden toegepast. Gesprekken, samen en individueel, verschillende testen en opdrachten zijn meestal onderdeel van dit traject.

Lees hier alles over relatietherapie.

 

therapie mogelijkheden

EFT Therapie

EFT Therapie is een van de specialisaties die veel worden toegepast bij relatietherapie. Deze specialisatie richt zich voornamelijk op het emotionele onderbewijstzijn en is meestal erg effectief.

Lees hier alles over EFT Therapie.

Gezinstherapie

Gezinstherapie is een specialisatie die zich richt op de veranderingen en eventueel aanwezige spanningen binnen het gezin. De focus bij gezinstherapie ligt vooral op de sterke kanten binnen het gezin en hoe deze slimmer en makkelijker kunnen worden omgezet naar positieve energie.

Lees hier alles over gezinstherapie.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Relatiecoach

Een relatiecoach kan zowel in koppelverband als op individueel niveau helpen bij het verbeteren van de relatie. De relatiecoach rich zich op andere punten dan de traditionele relatietherapeut en kan goed goed helpen om elkaar beter te leren begrijpen en hierdoor de onderlinge band en daarmee de relatie te versterken.

Lees hier alles over relatiecoaching.

Cognitieve gedragstherapie (CGT)

Bij cognitieve gedragstherapie richt de specialist zich op het omzetten van negatieve emoties en gedrag naar anderen naar positiviteit. De basis van cognitieve gedragstherapie is de samenhang tussen gedachten en gevoelens en gedrag. 

Lees hier alles over cognitieve gedragstherapie.

Systeemtherapie

Het verbeteren van relaties staat centraal bij systeemtherapie. Deze specialisatie richt zich de context (groepen) waarin personen zich bewegen en bevinden. Systeemtherapie wordt vaak gecombineerd met een andere specialisatie.

Lees hier alles over systeemtherapie

Huwelijkstherapie

De hoofdvraag bij huwelijkstherapie is het verbeteren van het huwelijk. Een relatiecoach of therapeut gaat bij deze specialisatie aan de gang met koppels die vaak al een aantal jaar zijn getrouwd en op zoek zijn naar een verbetering van hun huwelijk.

Lees hier alles over huwelijkstherapie.

Ook interessant