Ongelukkig in een relatie? 3 dingen die je moet proberen voor je het uitmaakt

Iedereen is wel eens ongelukkig in een relatie. Wij helpen je weer richting het geluk!

Ongelukkig in relatie

In het begin leek alles zo goed: de verliefdheid spatte er vanaf, jullie vulden elkaar goed aan en waren onafscheidelijk. Nu is dit gelukkige gevoel ver te zoeken. Je voelt je niet begrepen, twijfelt aan de oprechtheid van je partner en jullie communicatie verloopt stroef. Je bent ongelukkig in je relatie. 

Elke relatie heeft zijn ups en downs. Goede tijden, maar ook slechte tijden. Om erachter te komen waardoor deze omslag heeft plaatsgevonden is het goed om met een relatietherapeut te spreken, mocht je hier zelf niet uitkomen. 

ongelukkig in relatie

Geef nooit zomaar op

Het gras is altijd groener bij de buren. Dit gezegde geldt ook voor relaties. 

Ga samen of alleen naar relatietherapie of volg systeemtherapie of cognitieve gedragstherapie om inzicht te krijgen in de onderliggende negatieve patronen in jullie relatie. 

Vind je dat een stap te ver? Of speel je al langer met de gedachte om je relatie te beeindigen? Lees eerst deze blog! Wij geven je graag handvatten om je relatie te verbeteren, zodat jij weer geluk kunt ervaren.

 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

3 dingen die je moet proberen voor je het uitmaakt

1. Bepaal of jullie relatie ongelukkig is, of dat jij ongelukkig bent 

Stress kan een grote invloed hebben op je relatie. Stress brengt de slechtste eigenschappen in mensen naar boven. Je partner kan zich hierdoor terugtrekken, want niemand wil in de buurt van een gestresste man/vrouw zijn. Als je voor langere tijd gestresst bent, wordt je relatie oppervlakkig. Jullie onderlinge verbondenheid brokkelt af. Jullie zonderen je af van elkaar, zullen meer conflicten in je relatie ervaren en uiteindelijk raken jullie vervreemd van elkaar.  

Het is makkelijk om je eigen stress af te reageren op je partner, maar dit leidt tot een ongelukkige relatie. Bedenk voordat je het uitmaakt of je zelf stress of persoonlijke problemen ervaart. Misschien kun je hier persoonlijk mee leren omgaan in plaats dat je het afreageert op je partner. Dit zal het geluk in jullie relatie ten goede komen! 

2. Heb je onrealistische verwachtingen van een relatie?

Het is verleidelijk om te denken dat de relatie van iemand anders over rozen gaat. Op social media zie je vaak het perfecte plaatje. Als je dit vervolgens vergelijkt met je eigen relatie kun je onzeker worden. Jouw relatie is helemaal niet zo gelukkig en perfect.

Dit is een grote valkuil! De kans is groot dat je een onrealistische verwachting van een relatie hebt. Relaties zijn niet altijd makkelijk, leuk of opwindend. Elke relatie heeft zijn ups en downs. Maar na regen komt zonneschijn. Als je aan je relatie werkt, zul je merken dat er verbetering mogelijk is. Dat jullie samen weer gelukkig kunnen zijn.

Relaties zijn niet perfect. Wat je hoort van anderen is nooit het hele verhaal. In elke relatie vinden conflicten plaats. Belangrijk is hoe je deze conflicten oplost en hoe je met elkaar communiceert. Hoe maken jullie je behoeften duidelijk aan elkaar?

 

3. Probeer jullie relatie te verbeteren door relatietherapie 

Lukt het je niet om zelfstandig je relatie te verbeteren? Schaam je niet om professionele hulp te vragen! Door heel Nederland zijn praktijken voor relatietherapie gevestigd die je graag willen helpen. 

Een relatietherapeut kijkt samen met jou naar de negatieve interactiepatronen in jouw relatie. Wat is de oorzaak dat jij je ongelukkig voelt in de relatie? Wat kun je doen om weer tevreden te zijn met je relatie? Samen werken jullie aan verbetering! 

Relatietherapie is nooit zinloos. Zelfs als je uiteindelijk besloot om het uit te maken, heb je mooie handvatten meegekregen. Zo kun je op een waardige manier jullie relatie afsluiten en weet jij in de toekomst waar je op moet letten. 

Uit onderzoek blijkt echter dat het niet vaak voorkomt dat partners hun relatie beeindigen na het volgen van relatietherapie. Relatietherapie is dus bewezen effectief!

Lees ook deze stappen die je moet nemen voordat je je relatie beeindigt!