Relatiecoach

Op deze pagina lees je wat een relatiecoach doet, wordt relatiecoaching voor mannen, singles en christenen uitgelicht. Ten slotte wordt er informatie gegeven over de opleiding tot relatiecoach.

Wat doet een relatiecoach?

Een relatiecoach helpt bij het verdiepen van relaties. Tijdens de relatiecoaching leren partners effectief gebruik maken van de vermogens en kwaliteiten binnen hun relatie. Een relatiecoach heeft dus een andere focus dan een relatietherapeut: een relatiecoach richt zich minder op negatieve gebeurtenissen in jullie relatie, maar gaat uit van de positieve kenmerken.

Een relatiecoach besteedt daarnaast aandacht aan de communicatie van partners. Wat wordt er uitgesproken en wat niet? Worden kwetsbaarheden en gevoelens gedeeld? Relatiecoaching zorgt ervoor dat partners elkaar beter leren begrijpen, meer verbondenheid ervaren, elkaar durven uitdagen en blijvend hun relatie versterken.

Wanneer kies ik voor een relatiecoach?

Een relatiecoach richt zich op het verdiepen van de basis van jullie relatie. Je kiest voor een relatiecoach als je…

  •  … relatie niet als gelijkwaardig voelt

  • … de relatie als saai ervaart

  •  … op een verschillende manier jullie leven wilt invullen

  • … elkaar niet goed begrijpt

  •  … moeite hebt jullie goed te verwoorden

  •  … te weinig rust in jullie leven ervaart en niet weet hoe je dit kunt doorbreken

  • … tegengestelde karakters hebt

 

In een relatie is het belangrijk dat je kwetsbaarheden durft te benoemen. Wanneer je gevoelens met elkaar deelt, ontstaat er meer begrip en zullen jullie emotioneel sterker verbonden zijn. Een relatiecoach helpt om deze verbondenheid te bereiken.

relatiecoach

Christelijke relatiecoach

Relatieproblemen zorgen vaak voor strijd met Bijbelse normen en waarden. Een christelijke relatiecoach heeft aandacht voor vragen die vanuit het geloof een rol spelen.

Het is belangrijk om relatieproblemen bespreekbaar te maken met je partner, vrienden of predikant. Door in gesprek te gaan met een christelijke relatiecoach kunnen jullie aan verbetering van je relatie werken. Deze coaching zal niet alleen over geloofsprincipes gaan, maar een gedeelde overtuiging zorgt vaak voor open gesprekken. 

De hemelse relatiecoach

Het boek ‘De hemelse relatiecoach’ beschrijft single zijn, daten, relaties en huwelijk vanuit een Bijbels uitgangspunt. De auteur geeft adviezen en richtlijnen aan een brede doelgroep. De hemelse relatiecoach is een praktisch boek met gespreksvragen en verwerkingsvragen.

Vind je het soms lastig om met je partner te leven vanuit een Bijbels perspectief? Dit boek geeft inzicht in wat de Bijbel zegt over relaties en helpt jullie relatie vorm te geven.

 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Relatiecoach voor mannen

Het is niet gek om alleen naar een relatiecoach te gaan. Mannen hebben vaak andere behoeften in een relatie dan vrouwen. Het kan zijn dat jij problemen ervaart in jullie relatie, maar dat je partner tevreden is. Twijfel dan niet en zet de stap om naar een relatiecoach voor mannen te gaan.

Alleen naar een relatiecoach gaan is een goede manier om aan je relatie te bouwen. Je kunt de geleerde inzichten bespreken met je partner en in de praktijk brengen. Door te laten zien wat je hebt geleerd, beïnvloedt je jullie relatie op een positieve manier.

Relatiecoach voor singles

Vind je het lastig om de juiste partner te vinden? Een relatiecoach voor singles wil je hierbij helpen! Tijdens de relatiecoaching wordt besproken waar je tegenaan loopt in je huidige of vroegere (liefdes)relaties.

Misschien ben je te kritisch, loop je steeds weer tegen bepaalde patronen aan of wijs je iedereen af. Samen met de relatiecoach bespreek je ook vragen als: 

  • Wat zoek ik in een partner? 

  • Welke kwaliteiten en eigenschappen vind ik belangrijk? 

De relatiecoach voor singles zet samen met jou stappen in de zoektocht naar een partner. Je leert wie jij bent en wat jou belemmert in het vinden van een relatie.

Opleiding relatiecoach 

Door het hele land kun je een opleiding tot relatiecoach volgen. Tijdens deze opleiding leer je patronenen en processen herkennen die in elke relatie aanwezig zijn. Elke relatie is uniek, dus deze patronen en processen zullen binnen elke relatie anders worden geuit. 

Tijdens de relatiecoach opleiding leer je instrumenten en technieken gebruiken die passen bij de situatie van de cliënt. Daarnaast is er tijdens de opleiding tot relatiecoach aandacht voor het leren stellen van toekomstgerichte vragen.

Voor de opleiding relatiecoach zijn vaak wel toelatingscriteria. Deze criteria verschillen per opleidingsinstituut.

Relatiecoach in Nederland

De kans is groot dat in jouw woonplaats ook een relatiecoach actief is. Zoek de dichtstbijzijnde relatiecoach of kijk hier: