Relatietherapie in Den Haag

Op zoek naar een relatietherapeut in Den Haag? Op deze pagina vind je alle informatie!

Wanneer relatietherapie?

Wanneer besluit je om relatietherapie te volgen? Hier is helaas geen eenduidig antwoord op, want de reden om relatietherapie te volgen is bij iedereen verschillend. Je kunt relatietherapie volgen omdat je vaak ruzie hebt met je partner, of omdat je ongelukkig bent in je huwelijk.  

Relatietherapie kan ook worden gevolgd om gezinsrelaties te verbeteren. Bijvoorbeeld na de geboorte van een kind, bij puberende kinderen of wanneer jullie een samengesteld gezin hebben. 

Ten slotte is relatietherapie ook geschikt om eens kritisch naar je eigen gedrag te kijken. Welke patronen beïnvloeden jouw gedrag en jouw relaties met mensen om je heen? In Den Haag zijn verschillende therapeuten die met jou in gesprek willen gaan!

 

Relatietherapie Den Haag kosten

De kosten van relatietherapie in Den Haag verschillen per relatietherapeut. Elke therapeut hanteert eigen tarieven, maar gemiddeld kost relatietherapie in Den Haag 120,- per 60 minuten.

Relatietherapie is bij sommige zorgverzekeringen opgenomen in het aanvullend pakket en wordt hieruit vergoed.

relatietherapie den haag

Relatietherapie Den Haag

 In Den Haag zijn verschillende relatietherapeuten actief. Het is vooraf vaak lastig inschatten welke relatietherapeut het beste aansluit bij jouw behoeften.

Bedenk daarom wat jij wil bereiken tijdens de therapiesessies en leg dit voor aan de relatietherapeut tijdens een introductiegesprek. Begrijpt de therapeut wat jouw behoeften zijn en voel je een klik? Dan kun je er op vertrouwen dat je de juiste relatietherapeut in Den Haag hebt gevonden!

Vind je het lastig om een geschikte relatietherapeut te vinden? Wij helpen je graag met zoeken!

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Relatietherapie Den Haag

EFT relatietherapie Den Haag

EFT, Emotionally Focused Therapy, is een vorm van relatietherapie gericht op emotionele verbondenheid. De EFT behandeling bestaat uit verschillende sessies waarin de negatieve interactiepatronen in jullie relatie worden ontrafeld. Samen werken jullie aan het herkennen en verbeteren van deze interactiepatronen. 

EFT Nederland heeft een netwerk van EFT therapeuten. Ook in Den Haag zijn relatietherapeuten actief die een EFT opleiding hebben gevolgd.

 

Relatiepsycholoog en relatiecoach

Een relatiepsycholoog en relatiecoach bieden ook relatietherapie. Een relatiecoach richt zich vooral op het versterken van de positieve kenmerken van een relatie. Partners leren elkaar beter begrijpen, ervaren verbondenheid en leren effectief gebruik vaken van de vermogens en kwaliteiten binnen hun relatie. Dit is anders dan relatietherapie, want hierbij wordt voornamelijk gericht op het oplossen van negatieve kenmerken van een relatie.

Christelijke relatietherapie Den Haag 

In Den Haag is het mogelijk om christelijke relatietherapie te volgen. Christelijke relatietherapeuten bieden ruimte om vanuit een christelijk standpunt over relatieproblemen te praten. 

Christenen ervaren het als prettig om met een therapeut te praten met overeenkomstige normen en waarden. Een gedeelde levensovertuiging zorgt voor wederzijds begrip. 

Christelijke relatietherapie verschilt verder niet van reguliere relatietherapie. Je bepaalt zelf in welke mate je ‘christelijke vragen’ behandelt.