10 manieren om meer passie in je relatie te brengen

Meer passie in je relatie? Met deze 10 tips gaat ‘t helemaal goedkomen!

Passie in relatie: breng het terug!

Bij weinig partners is er sprake van passie in de relatie. De magie van de liefde, passie en romantiek in een relatie lijkt verdwenen. En dat terwijl het iets is waar zo’n beetje iedere partner wel eens over nadenkt. Misschien doe je het niet omdat je niet zo goed weet hoe of omdat je het niet durft.

Met onderstaande tien acties breng jij de magie van de romantiek weer helemaal terug in je relatie!

1. Doe iets leuks in de ochtend

Maak de tijd in de ochtend speciaal door iets bijzonders voor je partner te doen. Een vers kopje koffie op bed brengen terwijl je partner nog aan het wakker worden bijvoorbeeld. Of ga voor de volgende stap en breng een lekker ontbijtje op bed. Je zal hem of haar laten merken dat je om de ander geeft en deze liefde wordt teruggegeven! 

2. Meer zoenen en knuffelen

Maak de tijd aan het eind van de dag, wanneer jullie elkaar weer zien na een dag werken, extra bijzonder en speciaal dankzij een liefdevolle lange knuffel en zoen van minimaal 10 seconden. Deze simpele maar effectieve vorm van liefde delen zorgt ervoor dat jullie de rest van de avond een prettiger gevoel hebben. Een slim en makkelijk staaltje romantiek!

 

passie in relatie

3. Passie in relatie? Maak tijd

Alle relaties hebben last van een gebrek aan tijd! Maak tijd om tijd voor elkaar te plannen: een weekendje weg, een avondje uit of doe iets anders samen. Zonder kinderen, vrienden en/of familie. Het hoeft niet ingewikkeld: een hotel in de buurt kan al voldoende zijn voor wat quality time waardoor de romantiek weer helemaal kan opbloeien! 

4. Geef 100% aandacht

Wanneer het kan, zorg dan dat je je partner altijd 100% onverdeelde aandacht geeft wanneer hij of zij met je wil praten. Luister aandachtig, stel vragen en geef ze volledig het gevoel dat je interesse hebt in wat ze met je willen delen. Het zorgt ervoor dat je partner zich geliefd en gehoord voelt; iets dat een enorm positieve invloed heeft op de romantiek in je relatie!

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

5. Vertel eens hoe mooi je partner is

Ieder mens is onzeker en jouw partner is hierin geen uitzondering! Door vaker te vertellen hoe mooi, aantrekkelijk, sexy of amazing je partner eruit ziet laat je merken dat je je aangetrokken voelt tot hem of haar. Positieve aandacht is de eerste stap naar het brengen van meer romantiek in je relatie.

6. I love you

Passie in relatie krijg je ook door uit te spreken dat je van je partner houdt. Neem daarom de tijd om voor je ‘s ochtends de deur uitstapt aan je partner te laten weten dat je van hem of haar houdt. Een simpel “I love you!” doet al wonderen en kan een behoorlijk positieve impuls geven aan hoe je partner jullie relatie ervaart. Ook, oprecht, vertellen dat je er naar uit kijkt om hem of haar weer snel te zien is een hele goede manier om romantischer bezig te zijn.

7. Geef een cadeautje

Deze tip is een veelgegeven tip door relatiecoaches. Als je de volgende keer gaat winkelen, neem dan eens een klein presentje mee. Je kunt ‘m geven als je thuis komt of bewaren voor een moment waarop je partner even down is of er doorheen zit. Dit kleine gebaar zorgt in de regel vaak al voor een lach op het gezicht.

8. Kook eens wat lekkers

Niets is zo fijn als thuiskomen na een lange, lange dag om te ontdekken dat er een lekkere maaltijd op tafel staat. Zeker als je partner normaal vaak het eten maakt is dit een hele fijne verrassing voor ze. Je kunt je partner natuurlijk ook als verrassing mee uit eten nemen. Dit werkt stressverlagend en is een hele romantische move die gegarandeerd positief zal worden ontvangen!

9. Doe eens spontaan

Verrassingen zijn altijd leuk! Huur eens een cabrio en neem je geliefde mee voor een romantische rit langs de kust of doe nóg iets gekker en boek er een bed & breakfast bij voor de ultieme romantische ervaring!

passie in relatie

10. Passie in relatie door bloemen

“Met bloemen vertel je het” is een terechte slogan van een bekende bloemist. Deze tip is erg romantisch dus zorg dat je klaar bent voor een avond vol passie! Geef je partner 2 of meer rozen. Leg er eventueel een paar door het huis richting de slaapkamer en zet de andere roos in een vaas op het nachtkastje. Het zal even duren voordat je partner deze immens romantische move zal vergeten!

Het is niet nodig om elke dag een van bovenstaande tips toe passen om de romantiek weer terug te brengen in je relatie. Een keer per 1 á 2 weken is al meer dan genoeg en zal ervoor zorgen dat de romantiek weer helemaal terugkomt in jullie relatie! Er zijn natuurlijk nog talloze andere manieren om meer liefde in jullie relatie te brengen. Lees bijvoorbeeld deze 8 manieren om je huwelijk te versterken. Als je bovenstaande tips uitvoert, komen er ongetwijfeld ook weer vele andere nieuwe ideeën naar boven. Investeren in je partner is van levensbelang om je relatie gezond te houden. Zelfs als je twijfelt of je plannen een positieve uitwerking hebben op jullie relatie zal je partner je altijd dankbaar zijn voor de tijd die je in hem of haar investeert.

 

Als het niet lukt om de passie in je relatie terug te brengen

Als het niet lukt om je relatie weer op het niveau te krijgen dan is het misschien verstandig te kijken naar de mogelijkheden voor relatietherapie. Ook een relatiecoach kan helpen bij het verbeteren van je relatie. Weet je niet of je twijfels terecht zijn? Ook daar kan een traject met een professional goed bij helpen.

passie in relatie