8 manieren om je huwelijk te versterken

Wil jij je huwelijk versterken? Volg deze tips!

Zo kun jij je huwelijk versterken:

Een romantisch weekendje weg is niet de enige manier om de liefde opnieuw te laten opbloeien. Natuurlijk kun je naar een reguliere relatietherapeut of christelijke relatietherapeut gaan om je huwelijk te versterken. Zeker als jullie het vaak oneens zijn met elkaar is dat een goed idee. Maar je kunt ook met kleine dingen jullie huwelijk versterken, zodat jullie weer dichter naar elkaar toegroeien. Wij geven je 8 manieren om jullie huwelijk te versterken!

 

1. Meer intimiteit is belangrijker dan goede intimiteit

Wanneer je niet regelmatig seks hebt, kun je verwijderd van elkaar raken. Laat daarom je verwachtingen van lange en goede seks varen. 10 minuten intimiteit leidt al tot meer verbondenheid en dus een sterker huwelijk.

huwelijk versterken

2. Maak samen een wandeling

Moeten jullie een belangrijke beslissing nemen? Of hebben jullie tijd nodig om samen te overleggen? Maak samen een wandeling! De frisse lucht zal je hoofd leeg maken en samen in dezelfde richting lopen geeft het gevoel dat jullie een team zijn en hetzelfde resultaat willen.

Samen wandelen zorgt ervoor dat jullie mentaal op een lijn liggen. In plaats van dat jullie elkaar confronteren, streven jullie samen hetzelfde doel na. Dit zal ook jaloezie verminderen.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

3. Doe samen een wijntje (of biertje)

Partners who drink together, stay together!

Uit onderzoek blijkt huwelijken waarin de ene partner een lichte drinker is en de ander een zware drinker 50% kans hebben op een scheiding. De kans dat partners met hetzelfde drinklevel scheiden is kleiner: 30%.

Dus het verschil in drinkgewoonte is een betere voorspeller van scheiding dan het drinken zelf. De reden hiervoor is dat partners waarschijnlijk minder snel ruzie hebben over hun verschillen.

Je hoeft niet elke avond samen dronken te worden, maar het is zeker geen slecht idee om samen een glas wijn of biertje te nemen. Proost!

4. Kijk samen een romantische komedie

 Wist je dat samen een romantische komedie kijken de kans op scheiden verlaagt? Bekijk daarom een leuke romantische film en praat hier samen over! Dit is net zo effectief als tijdens relatietherapie leren over conflict management en meeleven met je partner.

Het kijken van een romantische komedie zorgt er zelfs voor dat je minder sessies relatietherapie nodig hebt. Deze films bespreken namelijk universele conflicten in relaties en zijn een goed excuus om hierover te praten. Dubbele winst!

huwelijk versterken

5. Ga in een restaurant naast elkaar zitten

Misschien ben je geneigd om in een restaurant tegenover je partner te gaan zitten. Maar wanneer jullie naast elkaar zitten, is dit veel intiemer. In plaats dat je elkaar voeten aanraakt, kun je nu elkaar knie of arm aanraken en in elkaars oor fluisteren. Naast elkaar zitten is intiemer dan tegenover elkaar.

6. Schrijf jullie ruzies op

Uit onderzoek blijkt dat partners die 3 keer per jaar 7 minuten de tijd nemen om te schrijven over conflicten in hun huwelijk meer tevreden zijn in hun huwelijk dat partners die niet hun ruzies opschrijven.

Het opschrijven van conflicten zorgt ervoor dat je nieuwe inzichten krijgt in de ruzie. Doordat je reflecteert, begrijp je je partner beter.

Probeer als je ruzie hebt met je partner vanuit een neutraal standpunt de details op te schrijven. Misschien ontdek je iets dat je in het heetst van de strijd niet opmerkte.

huwelijk versterken

7. Schrijf de lieve dingen die je partner doet op

Heeft je partner zomaar bloemen voor je gekocht? Je auto getankt? Schrijf een week lang elke dag op waarmee je partner jou geraakt heeft. In lange relaties worden de kleine dingen vaak over het hoofd gezien. Er wordt te weinig waardering getoond.

Een lijstje bijhouden helpt je dankbaar te zijn voor de dagelijkse zegeningen van het huwelijk. Wanneer je aan het einde van de week dit lijstje deelt met je partner, toon je dat je je partner waardeert. Zo kan jij jullie huwelijk versterken.

8. Knuffel 2 minuten per dag en zoen 30 seconden

In een lange relatie worden zoenen en knuffels vaak snel en automatisch. Deze vluchtige momenten van elkaar aanraken bieden echter niet hetzelfde gevoel als langere, fysieke intimiteit.

Wanneer jouw lichaam het lichaam van je parter raak, komt er oxytocine vrij in je lichaam. Deze stof zorgt ervoor dat jullie emotioneel verbonden raken.

Wanneer je 2 minuten per dag knuffelt en elkaar 30 seconden zoent, zal jullie onderlinge verbondenheid toenemen.

huwelijk versterken

Ook interessant