Niet gelukkig in relatie: 5 tekenen

Gelukkig zijn in een relatie is niet vanzelfsprekend. Werk hieraan als je deze tekenen herkent!

Niet gelukkig in relatie? Je bent niet alleen!

Wist je dat 60% van de mensen met een relatie niet gelukkig zijn in hun relatie? Toch besluiten veel mensen om bij hun partner te blijven. Een relatie biedt veiligheid en stabiliteit. Maar ook de angst om de partner te verlaten kan een reden zijn om bij de partner te blijven. Mensen zijn bang om alleen te zijn.

Iedereen verdient een gezonde relatie, een partner die je aanmoedigt en steunt. Daarom besluiten veel stellen relatietherapie te volgen.

 

5 tekenen dat je niet gelukkig bent in je relatie

In deze blog lees je 5 tekenen die tonen dat je niet gelukkig bent in je relatie. Herken je jezelf in een of meerdere tekenen? Bedenk hoe jij je relatie wilt verbeteren en welke stappen je wilt zetten!

niet gelukkig in relatie

1. Je voelt je gevangen in je relatie

Een relatie hoort je niet somber te maken. Toch kun je het gevoel hebben dat je gevangen zit in je relatie. Je relatie voelt verstikkend.

Dit gevoel is een teken dat je niet gelukkig bent in je relatie. Je partner zou waarde moeten toevoegen aan jouw leven. Samen onvergetelijke momenten beleven.

Voelt je relatie als een gevangenis? Dat is niet zoals het hoort. Een relatie met je partner is een verlenging van jouw relatie met jezelf. Je partner weerspiegelt wie jij bent. Bedenk daarom: welke versie van jezelf maakt jou gelukkig?

2. Je voelt je niet aangetrokken tot je partner

Dat je misschien minder intimiteit hebt met je partner dan aan het begin van jullie relatie is niet zo raar. Maar het verlangen naar intimiteit zou nooit helemaal weg moeten gaan.

Zeg je regelmatig ‘nee’ wanneer je partner intimiteit verlangt? Dit kan een teken zijn dat je niet gelukkig bent in je relatie. Om seksueel aangetrokken te zijn tot iemand moet je je ook emotioneel en mentaal verbonden voelen. 

Seks bepaalt niet je relatie, maar is wel voorwaarde voor een gezonde relatie.

Bespreek met je partner wat jullie onderliggend probleem is.  Evalueer of jullie fysieke en emotionele intimiteit in balans is.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

3. Je brengt liever tijd door met familie of vrienden

Heb je vaak geen zin om tijd door te brengen met je partner? Dit zegt iets over het geluk in jullie relatie. Een gelukkige relatie is gebouwd op vertrouwen, goede communicatie en het verlangen om samen te zijn.

Je bent niet gelukkig in je relatie als je vaak bij familie of vrienden bent. Durf dit eerlijk tegen je partner te zeggen. Werk samen aan wat jullie relatie ongelukkig maakt. Zo voorkom je sleur.

 

4. Je relatie kost energie

Je bent uitgeput. Je relatie is niet langer bevredigend, maar slurpt energie. Een relatie zou je blij, gemotiveerd en geinspireerd moeten maken. 

Waarom voel jij je dan niet zo? Het antwoord op deze vraag is niet zo makkelijk. Verschillende factoren spelen hierin een rol. Neem de tijd om hierover na te denken. Kom je er niet uit? Vraag de hulp van een relatietherapeut!

Dat je niet gelukkig in je relatie bent is niet jouw schuld. Net zo min is het de schuld van je partner. Voer een open gesprek met je partner. Leg je gevoelens op tafel en bespreek hoe jullie je relatie kunnen verbeteren.

5. Je geniet niet van de tijd met je partner

Jullie hebben tijd voor elkaar vrijgemaakt en gaan er samen op uit. Of jullie ploffen samen op de bank om een film te kijken. Toch geniet je niet van deze tijd samen met je partner.

Dat stemmetje van binnen liegt niet. Neem hem daarom serieus. Als je echt niet meer kunt genieten van samenzijn, is het tijd om je relatie onder de loep te nemen.

 

Herkenbaar? Zoek naar verbetering!

Herken je jezelf in een of meerdere tekenen? Neem de regie in eigen handen en onderneem actie. Bedenk hoe jij je relatie kunt verbeteren. Dit kun je zelf doen, maar je kunt ook kiezen voor relatietherapie. Samen met een therapeut kun je dan actie ondernemen om nieuwe energie in je relatie te brengen.

niet gelukkig in relatie

Ook interessant