Relatietherapie in Friesland

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in Friesland? Wij kunnen je helpen!

Relatietherapie in Friesland

In Friesland zijn vele mogelijkheden voor relatietherapie te vinden. In de grotere (maar ook kleinere) plaatsen zijn specialisten actief die kunnen helpen bij het verbeteren van je relatie middels verschillende vormen van ondersteuning en/of coaching.

Je relatie verbeteren of zelfs redden is het doel van relatietherapie. Het is dus belangrijk dat jullie allebei mee doen zodat jullie samen kunnen werken. De ondersteuning van een expert is bij hulp bij relaties en relatie problemen erg belangrijk.

relatietherapie friesland

Welke soorten relatietherapie kan ik volgen in Friesland?

Er zijn vele verschillende methodes om aan relatietherapie te werken. In Friesland worden verschillende soorten relatietherapie aangeboden:

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Eft therapie

  • Systeemtherapie

  • Gezinstherapie

  • Relatiecoach

  • Huwelijkstherapie

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Alles over relatietherapie in Friesland

Waar kun je terecht voor relatietherapie in Friesland?

In heel Friesland zijn psychologen en experts te vinden die kunnen helpen bij hulp bij relaties. Via verschillende specialisaties en methodes proberen ze jou en je partner dichter bij elkaar te brengen.

In Leeuwarden zijn veel relatietherapeuten te vinden. Ook in Harlingen, Drachten, Sneek en Heerenveen kun je terecht bij relatietherapeuten.

Wordt relatietherapie vergoed door de Friesland zorgverzekeraar?

Tot 2013 werd relatietherapie vanuit het basispakket vergoed. Tegenwoordig wordt relatietherapie bij de Friesland vergoed in de aanvullende verzekeringen extra en optimaal. 

Indien er sprake is van een GGZ traject wordt relatietherapie wél vergoed. Hierbij wordt wel je eigen risico aangesproken.

Voor een vergoeding van relatietherapie is het wel noodzakelijk om een doorverwijzing van medisch specialist te hebben.