Relatietherapie in Apeldoorn

Op zoek naar een goede relatietherapeut in Apeldoorn? Op deze pagina lees je waar je op moet letten!

Relatietherapie in Apeldoorn

Soms heb je hulp nodig in je relatie. Daar hoef je je niet voor te schamen. Als je ziek bent, ga je naar de dokter; als je relatieproblemen hebt, ga je naar een relatietherapeut.

Relatietherapie in Apeldoorn is gericht op het verbeteren van je relatie. Samen met een therapeut ontdek je wat de oorzaak is van jullie relatieproblemen en werk je aan verbetering.

EFT relatietherapie in Apeldoorn

EFT is een methode die in Apeldoorn vaak wordt gebruikt tijdens relatietherapie. EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. De EFT methode legt nadruk op negatieve interactiepatronen in een relatie.

Het achterhalen en werken aan de interactiepatronen zorgt ervoor dat partners meer emotioneel verbonden raken. Emotionele verbondenheid is essentieel in een relatie, omdat emotie de basis is van uitingen.

relatietherapie apeldoorn

Christelijke relatietherapie Apeldoorn

 Ben je christelijk? Dan is christelijke relatietherapie wellicht iets voor jou. De opbouw van christelijke relatietherapie is hetzelfde als ‘gewone’ relatietherapie, maar je kunt bij christelijke relatietherapie ook terecht met geloofsvragen over jouw relatie. 

Wat is Gods wil? Hoe ga ik om met de huwelijksbelofte die ik heb gedaan? Lastige vragen waar geen eenduidig antwoord op is, maar wel goed om hierover te praten.

Uit ervaring blijkt dat partners het fijn vinden om met een therapeut te praten die dezelfde levensovertuiging heeft. Je bepaalt zelf in welke mate je geloofsvragen bespreekt tijdens de relatietherapie.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Relatietherapie Apeldoorn vergoeding

Kosten relatietherapie Apeldoorn

De kosten van relatietherapie verschillen in Apeldoorn per relatietherapeut. Er is geen vast tarief voor relatietherapie.

Sommige praktijken voor relatietherapie berekenen een uurtarief, terwijl andere pratkijken in Apeldoorn een tarief per sessie hanteren.

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar sommige zorgverzekeringen vergoeden relatietherapie vanuit een aanvullend pakket.

Wanneer je relatietherapie in Apeldoorn volgt op doorverwijzing door een arts of als onderdeel van een GGZ-traject wordt de therapie wel vergoed. Deze kosten worden dan afgetrokken van je eigen risico.

Relatietherapie regio Apeldoorn

In de regio Apeldoorn zijn verschillende relatietherapeuten actief. Bijvoorbeeld in Uddel, Beekbergen, Hoog Soeren en Klarenbeek. Ook is relatietherapie in de verdere omgeving van Apeldoorn mogelijk.

Vind je het lastig om de juiste relatietherapeut te vinden? Laat het ons weten. Wij helpen je graag!