Relatietherapie in de provincie Groningen

Vind de juiste relatietherapeut in de provincie Groningen

Relatietherapie in Groningen

Loopt jouw relatie de laatste tijd stroef? Voorzie je een relatiecrisis en wil je dat voorkomen? Of wil je juist je relatie verbeteren?

De eerste goede stap zet je door met een psycholoog of relatietherapeut te gaan praten om te kijken wat de mogelijkheden voor de toekomst zijn.

Relatietherapie is hierbij een goede manier om voor jullie samen weer een perspectief te creeëren.

 In de provincie Groningen zijn tal van psychologen, relatietherapeuten en andere hulpverleners actief.

Je vind ze zowel in de stad Groningen als buiten de stadsgrenzen waarbij een deel van deze experts relatietherapie in een praktijk aan huis aanbiedt.

relatietherapie groningen

EFT therapie in Groningen

Een veel voorkomende vorm van relatietherapie is de EFT methode. In de hoofdstad Groningen en in andere plaatsen in Groninge zijn verschillende therapeuten die deze vorm van hulpverlening aanbieden.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Relatietherapie of mediation?

Relatietherapie is een vorm van hulpverlening waarbij jij en je partner samen met een expert op zoek gaan naar manieren waarop jullie relatie weer op een punt zit waarbij jullie beide gelukkig zijn.

Dit kan door samen het gesprek aan te gaan of een behandeltraject te starten waarin beide partners actief participeren.

Bij wie kan je terecht voor relatietherapie?

In de provincie Groningen zijn veel relatietherapeuten actief. Ook in omringende provincies Friesland en Drenthe kun je terecht voor een relatietherapeut. In Groningen stad kun je een aantal specialisten vinden maar ook buiten de stad in bijvoorbeeld Delfzijl, Hoogezand en Roden kun je terecht bij relatietherapeuten.

In het weekend wordt relatietherapie vaak maar beperkt aangeboden.

Een andere mogelijkheid is om mediation in te schakelen. Bij mediation wordt vooral gefocust op het oplossen van een geschil. In veel gevallen schakel je mediation in wanneer een scheiding aanstaande is. Niemand wil dit dus ons advies is om altijd te kijken naar andere mogelijkheden om je relatie te redden via bijvoorbeeld een relatietherapeut.

Wat kost relatietherapie?

Of relatietherapie vergoed wordt door je verzekeraar hangt tegenwoordig af van verschillende factoren. Stelregel hierbij is dat in de meeste gevallen relatietherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Christelijke relatietherapie in Groningen

Ook christelijke relatietherapie is mogelijk in Groningen. Een aantal therapeuten wijdt zich specifiek aan deze vorm van relatietherapie.