Relatietherapie in Breda

In Breda zijn verschillende relatietherapeuten actief. Op deze pagina vind je hier informatie over!

Relatietherapie in Breda

Denk je wel eens: “Ik voel me alleen in mijn relatie”? Je hebt veel te doen, maar ervaart weinig steun van je partner. Jullie communicatie is bovendien niet optimaal. 

Wellicht is het goed om samen relatietherapie te volgen. In Breda zijn verschillende relatietherapeuten werkzaam.

 

Relatietherapie Breda kosten

Sinds een aantal jaar wordt relatietherapie niet meer vergoed door de zorgverzekering. Enkele zorgaanbieders vergoeden relatietherapie wel vanuit een aanvullend pakket.

Wanneer je relatietherapie volgt op doorverwijzing van een arts of als onderdeel van een GGZ traject wordt dit wel vergoed.

In Breda hanteert elke relatietherapeut een eigen tarief. Overleg dus met de betreffende therapeut wat de totale kosten worden. 

relatietherapie breda

Relatietherapie omgeving Breda 

Verschillende therapeuten geven relatietherapie in de omgeving van Breda. Maar hoe kies je de relatietherapeut die bij jou past? 

Bedenk vooraf wat jouw behoeften zijn. Wat wil je bereiken met de relatietherapie? Over welke onderwerpen wil je graag spreken? Leg dit voor aan de betreffende relatietherapeut en kijk of de therapeut kan helpen dit te verwezenlijken. 

Vind je het lastig om een geschikte therapeut te vinden? Wij helpen je graag met jouw zoektocht!

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

EFT relatietherapie Breda

EFT is een methode ontwikkeld door Sue Johnson. Uit onderzoek blijkt dat emotionele verbondenheid onmisbaar is in een goede relatie.

Emotionele verbondenheid ontstaat wanneer partners elkaars emoties begrijpen. Partners maken geen verwijten over elkaars gedrag, maar proberen de onderliggende patronen te begrijpen.

EFT therapeuten

Gecertificeerde EFT therapeuten hebben een EFT opleiding gevolgd. Meestal staat dit certificaat aangegeven op de website van de relatietherapeut.

Mocht je geinteresseerd zijn in relatietherapie op basis van de EFT methode kun je dit aangeven bij de therapeut. Wij helpen je graag bij het vinden van de geschikte therapeut!

Wanneer heeft relatietherapie geen zin? 

Vechten voor je relatie. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Toch is elke relatie heel waardevol. Elke relatie is het waard om voor te vechten. 

Relatietherapie is een poging om een relatie te verbeteren. Een poging die kan slagen, maar helaas ook kan mislukken. Toch is relatietherapie nooit zinloos.

Mochten jullie uiteindelijk besluiten om uit elkaar te gaan, dan is de relatietherapie het fundament om op een eervolle manier uit elkaar te gaan. Jullie kennen elkaars standpunten en weten waar de verschillen zitten. Deze basis draagt er aan bij dat jullie op goede wijze jullie relatie kunnen beëindigen.