Relatietherapie in Alkmaar

In Alkmaar kun je bij verschillende relatietherapeuten relatietherapie volgen. Op deze pagina lees je hier alles over!

Relatietherapie in Alkmaar

Relatietherapie is soms een grote stap. Als je besluit relatietherapie te volgen, erken je dat je niet gelukkig bent met de relatie zoals die nu is. Toch is relatietherapie niet iets om je voor te schamen!

In Alkmaar kun je verschillende soorten relatietherapie volgen, bijvoorbeeld:

  •  Gezinstherapie

  • Systeemtherapie

  • Cognitieve gedragstherapie

  • EFT relatietherapie

  • Mediation

  • Relatiecoaching

  • Huwelijkstherapie

Huwelijksproblemen oplossen

Je bent getrouwd, maar ervaart problemen binnen jullie huwelijk. Misschien voel je je niet gehoord, hebben jullie vaak ruzie, is er sprake van ontrouw of maken jullie nauwelijks tijd voor elkaar. Op de lange termijn zorgt dit ervoor dat jullie uit elkaar groeien.

Wij raden je aan om relatietherapie in Alkmaar te volgen. Samen met een relatietherapeut kunnen jullie weer nieuwe energie in je relatie krijgen. Door het gesprek aan te gaan, zul je merken dat je relatie verbetert!

relatietherapie alkmaar

Hoe kies ik een goede relatietherapeut in Alkmaar?

Een betrouwbare en goede relatietherapeut is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG). Deze beroepsvereniging biedt verschillende opleidingen en cursussen aan relatietherapeuten. 

Op de website van een relatietherapeut staat meestal vermeld welke opleiding(en) de therapeut heeft gevolgd. Vind je het lastig om de juiste relatietherapeut in Alkmaar te vinden? Wij helpen je graag! 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

EFT relatietherapie Alkmaar

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. EFT relatietherapie is gericht op het doorbreken van negatieve interactiepatronen. Misschien herken je dit wel uit je eigen relatie: alles wat je doet lijkt negatief te worden opgevat. Er hangt geen positieve sfeer in jullie relatie. 

EFT relatietherapie in Alkmaar helpt bij het ontdekken van deze negatieve interactiepatronen. Waar komen ze vandaan? Hoe gaan wij hiermee om? En hoe we deze patronen doorbreken?  

EFT relatietherapie heeft als doel emotionele verbondenheid te creeren. Emotionele verbondenheid is alleen mogelijk als jullie elkaar begrijpen en steunen.

Intimiteitsproblemen

In een relatie waarin geen emotionele verbondenheid is, ervaren partners vaak intimiteitsproblemen. Ook hier kan tijdens EFT relatietherapie aandacht aan worden besteed. Misschien geeft de relatietherapeut opdrachten mee naar huis, waar jullie samen aan kunnen werken. Zo verbeteren jullie je relatie!