Relatietherapie in Haarlem

Haarlem, de hoofdstad van Noord-Holland. In deze stad zijn relatietherapeuten actief die jouw relatie willen verbeteren!

Relatietherapie in Haarlem

Relatietherapie in Haarlem is gericht op het verbeteren van relaties. Om je relatie te verbeteren, zijn er verschillende soorten relatietherapie mogelijk:

  • Huwelijkstherapie

  • Gezinstherapie

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Systeemtherapie

  • EFT therapie

Psycholoog relatietherapie Haarlem

Niet elke psycholoog biedt relatietherapie aan in Haarlem. Toch zijn er een aantal psychologen gespecialiseerd in het geven van relatietherapie. Ben je benieuwd wie dit zijn? Wij helpen je graag bij het vinden van de juiste therapeut!

relatietherapie haarlem

EFT relatietherapie Haarlem 

EFT relatietherapie wordt in Haarlem veel aangeboden. EFT relatietherapie is gericht op het herstellen van de onderlinge verbondenheid tussen partners, gezinnen of andere personen.

Tijdens EFT relatietherapie worden negatieve interactiepatronen herkend, besproken en wordt er gewerkt om dit in de praktijk te doorbreken.

Wanneer je de emotie van een ander begrijpt, zul je de persoon ook beter begrijpen en zal de interactie minder stroef verlopen.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Relatietherapie kosten

De kosten van relatietherapie in Haarlem verschillen per therapeut. Elke relatietherapeut hanteert eigen tarieven, waardoor het lastig is om een specifiek bedrag te noemen. Soms berekent een relatietherapeut een prijs per sessie, maar het komt ook voor dat een relatietherapeut een bedrag per uur berekent.

 

Vergoeding voor relatietherapie

Relatietherapie wordt niet vergoed vanuit het basispakket van een zorgverzekering. Sommige zorgverzekeringen vergoeden relatietherapie echter wel vanuit een aanvullende verzekering. Controleer daarom of relatietherapie is inbegrepen in jouw aanvullende zorgverzekering!

GGZ Haarlem 

Soms wordt bij een bezoek aan de GGZ Haarlem aangeraden om relatietherapie te volgen. Wanneer relatietherapie onderdeel is van een GGZ-traject is relatietherapie vergoedbaar. De kosten van relatietherapie worden dan wel afgetrokken van het eigen risico.

Neem contact op met GGZ Haarlem als je meer wilt weten over dit traject.