Relatietherapie in Amersfoort

Ben je op zoek naar relatietherapie in Amersfoort? Hier lees je alles over de mogelijkheden!

Relatietherapie in Amersfoort

Relatietherapie in Amersfoort is gericht op een brede doelgroep. Relatietherapie volg je niet alleen als je liefdesproblemen hebt, maar ook als je relaties binnen het gezin of in je directe omgeving wil verbeteren.

Verschillende factoren kunnen een grote invloed hebben op je relatie. Ze kan een burn out of ADHD relatieproblemen veroorzaken. Het is goed om dan professionele hulp in te schakelen.

 

Relatietherapie in Amersfoort Vathorst

In Amersfoort Vathorst wordt ook relatietherapie aangeboden. De meest gevolgde therapieën zijn:

 

  • EFT relatietherapie

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Huwelijkstherapie

  • Systeemtherapie

  • Gezinstherapie

relatietherapie amersfoort

Hoe vind ik een relatietherapeut?

Elke relatietherapeut heeft zijn eigen specialisaties, maar centraal staat altijd de behoeften van de client. Bedenk dus vooraf goed wat je tijdens de relatietherapie hoopt te bereiken. Welke denk- en gedragspatronen wil je doorbreken? Kijk vervolgens of de relatietherapeut die je hebt gevonden hierbij aansluit.

Heb je hulp nodig bij het vinden van een relatietherapeut? We helpen je graag!

 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Verschillende therapieën in Amersfoort

In Amersfoort kun je verschillende therapieën volgen. Kies de vorm die bij jou past. 

Christelijke relatietherapie Amersfoort 

Christelijke relatietherapie is hetzelfde als reguliere therapie, maar biedt ook ruimte om te praten over je relatie vanuit een christelijk oogpunt. Er wordt gewerkt vanuit een christelijke visie op de relatie tussen een man en vrouw.

Vind je het fijn om met iemand te spreken met dezelfde levensovertuiging, maar wil je geen extra aandacht besteden aan christelijke thema’s? Dat is geen probleem! Je bepaalt zelf in welke mate je het geloof betrekt in de therapie.

EFT relatietherapie Amersfoort

EFT staat voor Emotionally Focused Therapy. Tijdens EFT relatietherapie ligt de nadruk op het herstellen van verbondenheid in de relatie. Al ons gedrag is gebaseerd op emoties. Emoties spelen daarom een grote rol in ons leven. 

EFT relatietherapie in Amersfoort wordt door verschillende therapeuten aangeboden. Zij hebben hier een speciale opleiding voor gevolgd.

Relatietherapie of mediation Amersfoort

Je kiest voor relatietherapie wanneer je je relatie nog een kans wil geven. Je hoopt door samen aan jullie relatieproblemen te werken een goede, nieuwe basis op te bouwen. Soms blijkt dit helaas niet haalbaar en moeten jullie besluiten uit elkaar te gaan.

Mediation is gericht op stellen die al hebben besloten uit elkaar te gaan. Een mediator helpt jullie op een goede, respectvolle manier uit elkaar te gaan en behartigt beide belangen. Dit is erg waardevol, want het voorkomt dat jullie met ruzie uit elkaar gaan.