Niet meer verliefd is geen reden om je relatie te beëindigen

5 manieren om je relatie te redden!

Van niet meer verliefd naar smoorverliefd

Niet meer verliefd. Een constatering die op bepaalde momenten in bijna elke relatie wordt gedaan. Niet in elk seizoen van je relatie zul je dezelfde gevoelens ervaren.

Soms kun je je partner wel achter het behang plakken. Je raakt geirriteerd, de romantiek is ver te zoeken. Je voelt je niet begrepen, niet gesteund en niet gewaardeerd.

Wat doe je? Beëindig je je relatie of ga je werken aan herstel?

 

Ups en downs   

Elke relatie kent zijn ups en downs. Een relatie is altijd in beweging: het verandert door de tijd en door gebeurtenissen. Daarnaast bestaat een relatie uit twee levende, ademende mensen die gevoelens anders ervaren, de wereld anders interpreteren en anders reageren op bepaalde gebeurtenissen.

Soms merk je: ik ben niet meer verliefd. Dit is heel natuurlijk, want je kunt niet constant in een positieve flow zitten. Carrière, familie, financiën en vriendschappen beïnvloeden je relatie.

Hopelijk helpt het te weten dat je hierin niet alleen bent. Maar wat doe je als je merkt dat je niet meer verliefd bent? Negeren? Nee! Erken je gevoelens en wees hierover eerlijk tegen je partner.

Soms is het nodig om naar een relatietherapeut te gaan om deze gevoelens te bespreken. Wij geven je alvast 5 tips waar je zelf mee aan de slag kan!

niet meer verliefd

1. Praat over je gevoelens

Vertel je partner hoe je je voelt. Dat je meer tijd samen wilt doorbrengen, leuke dingen wilt doen. Vertel dat je sleur in jullie relatie ervaart en dit samen wilt oplossen.

Geef je partner niet de schuld en doe geen valse beschuldigingen. Benoem niet alles wat je partner niet goed doet, maar richt je op wat je wilt bereiken.

Natuurlijk mag je benoemen wat je dwars zit, maar focus op wat je wilt verbeteren en vraag om samenwerking. Met wrok of gekwetste gevoelens kom je niet verder. Je zult merken; het is zo veel makkelijker als jij en je partner samenwerken!

 

2. Werk aan een sterke basis

Als je relatie niet is gefundeerd op toewijding, gemeenschappelijke doelen en respect is het moeilijk om uit deze sleur te komen. Maar: het is niet te laat om een sterke basis op te bouwen!

De basis van jullie relatie is een keuze, een keuze die je steeds opnieuw maakt. Wat respecteer jij van je partner? Vertel het hem/haar en ontdek elkaars ideeën over jullie relatie.

Benieuwd hoe sterk jullie relatie is? Doe deze relatie test!

 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

3. Maak een plan

Pak pen en papier en ga er samen eens goed voor zitten. Wat zijn jullie doelen en wensen? Denk hierbij aan familie, financiën, spiritualiteit.

Waarschijnlijk komen jullie doelen niet 100% overeen. Sta daarom open voor verschillen en nieuwe inzichten. Deel je dromen en verwachtingen met de hoop dat deze waarheid kunnen worden, maar begin met gemeenschappelijke doelen. Maak een plan om deze doelen te bereiken!

4. Voed je persoonlijke interesses

Wat zijn jouw hobbies? Waar wil je graag in ontwikkelen? Zoek manieren om tijd voor jezelf te nemen als je het gevoel hebt vast te zitten in je relatie.

Zoek mensen met wie je deze interesses deelt, zodat je het met iemand kunt ondernemen. In een relatie moet altijd ruimte zijn om de dingen te doen die jou tevreden stemmen en stimuleren. Dit maakt je een gelukkiger persoon en een leukere partner.

5. Maak tijd voor plezier

Maar het allerbelangrijkst: zoek iets dat jullie samenbindt. Waardoor werd jij verliefd op je partner? Wat bracht jullie samen? Inversteer hierin!

Een paar voorbeelden:

  • Bezoek een museum

  • Speel een spelletje

  • Ga een weekendje weg

  • Plan een wekelijkse date

Leer samen weer plezier te hebben! Hier lees je nog 10 manieren om meer passie in je relatie te brengen.

Het gevoel van niet meer verliefd zijn, kan vaak worden opgelost door in elkaar te investeren. Erken dit gevoel en zet stappen om die vonk weer terug te krijgen.

Relatie beëindigen is niet de oplossing

Wanneer je je relatie beëindigt en een nieuwe relatie aangaat zonder dat je weet wie JIJ bent, gaat ook deze relatie niet werken. Je zult dezelfde problemen en gevoelens blijven tegenkomen. 

Vaak is het veel leerzamer om door de ups en downs heen te gaan. Tijdens de downs leer en groei je. Door de downs zul je de ups meer waarderen en word je een sterker persoon.

Vind je het moeilijk om door de negatieve gevoelens heen te kijken? Vraag dan hulp van een relatietherapeut! Een therapeut is bereid om met jou in gesprek te gaan en je te helpen.

 

Ook interessant