Zo voorkom je een winterse relatiedip!

Wanneer het buiten kouder wordt, ligt niet alleen een winterdip maar ook een relatiedip op de loer. Lees 5 tips om dit te voorkomen!

Winterdip zorgt voor relatiedip

Zodra het kouder wordt, de nachtvorst komt en de dagen korter worden, ligt een relatiedip op de loer. Je energiepeil daalt en ook je humeur is niet altijd geweldig. Hoe houd je dan je relatie goed?

In deze blog lees je 5 tips om een winterse relatiedip te voorkomen!

1. Complimenteer elkaar

Heb je een slecht humeur? Een complimentje zal je dan goed doen! Verras elkaar, bijvoorbeeld door een lief berichtje achter te laten op het kussen van je partner. Schrijf een briefje en stop het in de jaszak van je partner of stop het tussen een boek.

Natuurlijk kun je elkaar ook directe complimentjes geven. Oprechtheid en openheid haalt je uit een dip en versterkt je relatie.

2. Maak bewust tijd voor elkaar

Druk, druk druk.. Zeker de maand december is een drukke maand met Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Je brengt veel tijd door met familie, maar heb je ook tijd voor elkaar?

Maak, juist in de drukke wintermaanden, tijd voor elkaar vrij. Plan het en zet het in je agenda. Bedenk wat jullie samen willen ondernemen waar je positieve energie van krijgt.

Ga een avondje de stad in, bekijk een film of ga uit eten. Een avondje samen bankhangen kan ook al wonderen doen voor je relatiedip!

relatiedip

3. Vind warmte bij elkaar

Als het buiten koud is, moet je het binnen warm maken. Kruit samen onder een dekentje op de bank. Hoe dichter tegen elkaar, hoe warmer! 

Affectie helpt tegen een winterdip. Dus knuffel elkaar en voel elkaars warmte.

 

4. Ga naar de zon

Van weinig zonlicht word je humeurig. Niemand zit op een chagrijnige partner te wachten. Zoek daarom zoveel mogelijk zon op! 

Boek een vakantie naar een warm eiland en ga op stedentrip. Heb je geen tijd om op vakantie te gaan? De Nederlandse zon doet ook wonderen. Ga naar buiten en wandel een flink eind.  

Als je samen gaat wandelen, is dit een mooi moment voor een goed gesprek. Maar ook als je alleen gaat wandelen is dit goed voor je relatie, want je zult opgeladen terugkeren bij je partner. Zo kunnen jullie er weer even tegenaan!

 

5. Doe leuke uitstapjes

In de winter zijn er veel leuke activiteiten. Ga een dagje samen naar de kerstmarkt, of bind je schaatsen onder en waag je op het ijs. Drink glühwein of warme chocolademelk met slagroom. 

Blijf je liever binnen? Versier samen de kerstboom en maak het huis feestlijk. Er zijn genoeg winterse activiteiten te bedenken! 

Lees hier 6 andere manieren om je relatie te verbeteren

 

 

 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

Toch een winterse relatiedip?

Lukt het met bovenstaande 5 tips toch niet om een winterse relatiedip te voorkomen? Geen paniek! Het is heel normaal dat je in de winter een dipje ervaart.

Probeer te achterhalen wat de oorzaak van deze dip is. Komt het door de dalende temperatuur? Door de drukte van de feestmaand? Of ligt de oorzaak in je relatie?

Heb je behoefte om hulp te vragen bij het oplossen van je winterse relatiedip? Schroom niet, maar neem contact op met een relatietherapeut! In enkele sessie word je uitgerust met handvatten om je relatiedip te boven te komen.

Lees hier redenen om relatietherapie te volgen

relatiedip

Ook interessant