Relatietherapie in Flevoland

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in Flevoland? Wij kunnen je helpen!

Relatietherapie Flevoland

Ben je niet meer gelukkig in je relatie? Misschien hebben jullie regelmatig ruzie of heb je het gevoel niet meer op een lijn te liggen met je partner. Het is dan goed om de stap te zetten naar relatietherapie. In Flevoland zijn relatietherapeuten actief die graag hulp bieden aan partners, maar ook aan individuen of gezinnen.

 

Het doel van relatietherapie is je relatie weer een nieuwe boost geven. Relatietherapie in Flevoland is niet alleen gericht op liefderelaties; ook gedragstherapie, systeemtherapie en gezinstherapie valt onder relatietherapie. 

relatietherapie flevoland

Vormen van relatietherapie

Relatietherapie is er in verschillende vormen. Elke sessie wordt afgestemd op jouw/jullie behoeften. Misschien hebben jullie moeilijkheden met de gezinsrelaties of heeft een gebeurtenis in het verleden invloed op jouw gedrag en indirect op de mensen om je heen. Om hiermee om te gaan, zijn verschillende vormen van relatietherapie ontwikkeld. 

Onder relatietherapie valt:

  • Huwelijkstherapie

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Systeemtherapie

  • Gezinstherapie

  • Relatiecoach

  • EFT therapie

Samen op zoek

Op zoek naar een relatietherapeut? Dan ben je er vast al wel achter gekomen dat deze zoektocht best wel lastig is.

  • Is relatietherapie wat voor mij?
  • Welke therapeut past bij mij?
  • Welke relatietherapeut kan mij echt verder helpen?

Natuurlijk zijn wij er om jou hierbij te helpen! Laat je gegevens achter en krijg gratis hulp.

Waar volg ik relatietherapie in Flevoland?

Vind een therapeut

In Flevoland zijn zowel in de grote als kleinere plaatsen relatietherapeuten actief. Elke therapeut heeft een eigen aanpak, maar centraal staan altijd de wensen van de client. In Flevoland volg je relatietherapie in: Dronten, Lelystad en Almere. 

Het is ook mogelijk om christelijke relatietherapie te volgen. Vaak is het prettig om met een therapeut te praten die dezelfde levensovertuiging heeft. Je beslist zelf in welke mate je christelijke onderwerpen betrekt in de relatietheapie.

Ben ik verzekerd voor relatietherapie?

Relatietherapie wordt helaas niet meer vergoed vanuit het basispakket. Sommige zorgverzekeringen bieden wel een vergoeding vanuit de aanvullende verzekering. In enkele gevallen is het echter voordeliger om de relatietherapie volledig zelf te betalen.

Wanneer je relatietherapie volgt na doorverwijzing door de huisarts of als onderdeel van een GGZ-traject ben je wel verzekerd voor relatietherapie. De kosten worden dan afgetrokken van het eigen risico.