Help, ik heb een relatiedip!

4 tips om uit je relatiedip te komen

Smoorverliefd, en dan…

De eerste maanden van een nieuwe relatie zijn fantastisch. Je bent smoorverliefd en kunt je geluk niet op. Wat bof je met zo’n partner! De romantiek spat er vanaf en jullie genieten van elkaar. 

Maar na een paar maanden merk je dat je verliefdheid afneemt. Je ontdekt negatieve kanten van elkaar en jullie relatie is niet meer alleen rooskleurig. Jullie relatie komt in een sleur en je ervaart een relatiedip.

… een relatiedip

Een relatiedip ontstaat wanneer je ontdekt dat je partner niet perfect is. Je gaat je ergeren aan de rommel die je partner achterlaat, aan zijn gesnurk, aan… noem maar op!

Je begint te twijfelen aan je relatie. Is hij/zij wel de ware? Ben ik nog wel verliefd? Hoe kan ik onze relatie redden? Hoe word ik weer gelukkig?

Allerlei vragen spoken door je hoofd. Hoe kom je deze relatiedip te boven? In deze blog geven we je een aantal tips! 

relatiedip

Hoe kom je uit een relatiedip?

Je wilt je relatie verbeteren. Dit gebeurt niet vanzelf, je moet aan de slag om uit je relatiedip te komen. Maar hoe kom je uit een dip?

1. Maak tijd voor elkaar

De verplichtingen van het alledaagse leven zorgen er vaak voor dat tijd met je partner er bij inschiet. Overdag werk je,  ‘s avond ga je naar de sportschool en dan is het al weer avond en wil je slapen.

Plan daarom eens in de zoveel tijd een avond samen. Op deze avond heeft je partner jouw volle aandacht. Ga iets leuks doen en geniet van elkaars aanwezigheid!

2. Relatie is een werkwoord

Een gezonde relatie is niet vanzelfsprekend. Je moet blijven werken aan je relatie. Als je blijft investeren zal een relatiedip niet vaak voorkomen.

Je hoeft geen grootse dingen te bedenken. Nee, het zit ‘m juist in de kleine, onverwachte dingen. ‘s Avonds een wijntje op de bank, een lief kaartje op het kussen of een bos bloemen. Geef elkaar complimentjes. 

Doe samen moeite voor jullie relatie, want alleen samen kan jullie relatie slagen!

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

3. Praat met elkaar

Communicatie is essentieel om een relatiedip te voorkomen, of om snel de relatiedip te boven te komen. Wees naar elkaar eerlijk over je gevoelens, twijfels en gedachten.

Misschien ervaren jullie wel hetzelfde, maar hier kom je alleen achter als je met elkaar praat. Vind je het lastig om het gesprek aan te gaan? Zorg dan dat je in een veilige setting bent waarin je open durft te zijn.

 

4. Aandacht voor intimiteit

Een relatiedip is niet alleen overdag zichtbaar. Ook ‘s avonds in bed zorgt een relatiedip voor minder aantrekkingskracht en romantiek

Maar juist intimiteit kan een relatiedip minder maken. Hoe krijg je hetzelfde verlangen als aan het begin van jullie relatie weer terug? Spreek je verlangens uit naar je partner en zoek samen nieuwe energie in jullie relatie.

Relatiedip of onredbare relatie?

Hoe weet je of jullie nog uit de relatiedip kunnen komen? Als je in een negatieve spiraal zit, is het moeilijk om positief naar de toekomst van jullie relatie te kijken. Herken je dit? Neem dan contact op met een relatietherapeut! 

Een relatietherapeut kan objectief naar jullie relatie kijken en kan jullie helpen bij het verbeteren van jullie relatie. Ook als jullie tot de conclusie komen dat het beter is om je relatie te beeindigen, kan een relatietherapeut helpen bij de stappen die dan moeten worden gezet. Toch blijkt uit de praktijk dat het meestal gaat om een relatiedip, waar partners samen uit kunnen komen.

Vergeet niet dat een relatie altijd ups en downs kent. Een probleemloze relatie bestaat niet. Raak dus niet gelijk in paniek als je merkt dat je in een relatiedip zit. Wanneer je je aan bovenstaande tips houdt, komen jullie hier ook weer uit!

relatiedip

Ook interessant