Zo breng je de romantiek terug in je relatie!

Drie adviezen om romantiek terug te brengen!

Zo breng je de romantiek in je relatie terug

Als je al wat langer samen bent is het ongetwijfeld een herkenbaar beeld: je relatie voelt monotoon, steeds hetzelfde en zonder “vuurwerk”. Het gevoel van vroeger, de romantiek en liefde lijkt verdwenen.

Je hebt je ongetwijfeld wel eens afgevraagd of “dit het nou is” en waar die romantiek gebleven is. Het ligt niet onder de bank, het is niet verstopt: het is een normale en natuurlijke ervaring die je ervaart wanneer jullie settelen en samen gaan leven. Gebrek aan romantiek kan je laten denken dat je een slechte relatie hebt.

Wederzijds verlangen naar romantiek

Mensen werken hard en zijn moe aan het eind van de dag. Het wederzijds verlangen naar liefde en romantiek in de vorm van knuffelen, goede gesprekken, affectie of intimiteit kan dan langzaam verdwijnen en na verloop van tijd zelfs helemaal zoek zijn. Hoewel een relatie uit 2 partners bestaat en er ongetwijfeld genoeg dingen zijn waarvan jij zou willen dat je partner het anders aan pakt, beginnen we bij jou. 

Onderstaande tips zijn nuttig en handig voor ieder koppel om de romantiek terug te brengen in de relatie: of je nu 2 jaar samen bent of al 30!

romantiek in relatie

1. Spreek de juiste liefdestaal

Er zijn een hoop boeken geschreven over het spreken van de taal van de liefde en de meeste hebben een vergelijkbare filosofie. De gedachte is dat mannen en vrouwen verschillende “talen” spreken. De “taal” is in dit geval onze onderlinge communicatie. 

Soms is het goed om te beseffen dat mannen en vrouwen op een verschillende manier communiceren, veelal gebaseerd op culturele en sociale normen. Door de taal van je partner te proberen te begrijpen, begrijp je ook de échte boodschap.

Woorden van je partner op een negatieve manier interpreteren is in geen geval een positieve toevoeging en helpt niet bij het terugbrengen van passie in je relatie.

Het zorgt namelijk voor een negatieve spiraal waarin je partner niet wordt aangemoedigd om open, vrij en veel met je te communiceren wat ook weer nieuwe problemen oplevert die uiteindelijk zover uit de hand kunnen lopen dat relatietherapie noodzakelijk is.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

2. Wijzig je perspectief

In onze zoektocht naar manieren om de romantiek in je relatie terug te brengen lazen we het verhaal van Alice die binnen zat en gefrustreerd zag hoe haar man in de boom klom met een kettingzaag. Haar eerste gevoelens en indrukken waren haar man dat als een klein kind aan het rotzooien was en een hoop rotzooi maakte.

Nadat ze eens rustig had nagedacht en haar perspectief op deze situatie eens omdraaide zag ze een andere man: een partner die met enig gevaar voor ledematen in de boom klom om overhangende takken weg te halen. Toen dacht ze terug aan eerder: de kinderlijke, avontuurlijke en vrolijke man waar ze zo verliefd op was geweest vroeger en waar ze nog steeds met heel haar hart om gaf.

Die avond gaf ze hem een gedicht waarin ze hem bedankte voor alles dat hij voor haar deed.

Door het perspectief te wijzigen was het mogelijk het positieve van de acties van haar partner te zien en door dit met hem te delen bracht ze hem liefde en waardering.

Op deze manier aan je partner laten weten dat je waardeert wat hij of zij voor je betekend is een goede manier om passie en romantiek in een relatie terug te brengen.

3. Blijf weg bij negativiteit!

Sarcasme, negativiteit en andere donkere emotionele gevoelens hebben een hele slechte invloed op jullie relatie. Is het jouw negativiteit die een donkere stempel drukt op jullie relatie en alle romantiek en liefde opzuigt? Zegt je partner wel eens “je bent zo negatief!”, dan is het misschien tijd om daar eens goed over na te denken.

Mensen, en dus ook je partner, worden blij van mensen die positief in het leven staan. Een partner die negatief is en zich zo uit heeft een negatief effect op de aanwezigheid van romantiek in jullie relatie.

Door positiever in het leven te gaan staan en door op een andere manier naar dingen te kijken (zie tip 2) is het mogelijk de romantiek terug te brengen in jullie relatie waardoor jullie samenzijn veel prettiger beleefd wordt.

Nog meer tips om aan je relatie te werken? Met deze 8 manieren kun je je huwelijk versterken!

 

romantiek in relatie