Scheiden of blijven; wat doen we?

Ben je op dit keerpunt in je relatie? Lees dan deze blog!

Scheiden of blijven

Na een periode van relatieproblemen spreek je het uit: ‘Het is scheiden of blijven.’

Dit zijn woorden met een grote impact. Je kunt niet over een nacht ijs gaan. Een relatie heb je immers niet alleen, maar samen. Het is dus van groot belang dat jullie samen in gesprek gaan.

Hoe pak je zo’n gesprek aan? Welke overwegingen maak je? En hoe kom je uiteindelijk tot een gezamenlijk besluit? Dat lees je in deze blog!

scheiden of blijven

Scheiden

Je weet het zeker: scheiden is de enige optie. De romantiek in jullie relatie is ver te zoeken, je bent bedrogen en jullie communiceren niet meer met elkaar. Je voelt je ongelukkig. De enige uitweg lijkt het aanvragen van een scheiding. Af van de relatieproblemen; je kunt weer op zoek naar nieuwe liefde.

Toch zie je hier iets over het hoofd. Scheiden brengt stress met zich mee. Voor jou en je partner, jullie kinderen en jullie omgeving. Er moet veel worden geregeld. Wanneer jullie niet op een lijn liggen, kan dit heel wat voeten in de aarde hebben.Hoewel je emoties hoog zitten, moet je je hierdoor niet laten leiden. Bedenk ook: wat is verstandig?

Ons advies is daarom: neem niet direct zo’n rigoureus besluit, maar probeer eerst jullie relatie te redden met behulp van relatietherapie.

Blijven

Relatieproblemen worden vaak veroorzaakt door onbegrip. Jullie zijn niet voldoende op elkaar afgestemd.

Wanneer je in een negatieve spiraal zit, is dit moeilijk te doorbreken. Daarom is het goed om hulp van een relatietherapeut in te schakelen.Relatietherapie heeft als doel wederzijds begrip stimuleren. 

Vaak staan deze 4 hoofdvragen centraal tijdens relatietherapie: 

  • Wat verwacht je van je partner?

  • Willen/Kunnen jullie de wederzijdse verwachtingen waarmaken?

  • Waarom lukt het momenteel niet om aan de wederzijdse verwachtingen te voldoen? Wat kunnen jullie hieraan doen?

  • Welke stappen moeten worden genomen om wederzijds begrip te creëren waarbij de behoeften van de partners worden vervuld?

Hier vind je alle informatie over relatietherapie!

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

Het besluit

Tijdens de relatietherapie kun je veel twijfel ervaren. ‘Wat is de juiste keuze?’ Toch is het goed om niet te lang in deze twijfel te blijven hangen. Maak een keuze, hoe moeilijk dit ook is.

Merk je dat jullie dichterbij elkaar komen? Kies voor een tweede kans! Verlies elkaar niet uit het oog, maar toon liefde. Communiceer met elkaar. Plan een date. Geef aandacht. Je zult merken dat de liefde weer opbloeit.

Vind je het lastig om voor je partner te kiezen? Dan kunnen jullie ook besluiten om tijdelijk uit elkaar te gaan om te ontdekken hoe het leven los van elkaar is. Hierna kun je altijd nog het besluit maken.

scheiden of blijven

Ook interessant