Relatietherapie in Gelderland

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in Gelderland? Wij kunnen je helpen!

Relatietherapie in Gelderland

Partners gaan soms door een periode waarin ze niet gelukkig zijn in hun relatie. Het is goed om dan actie te ondernemen en relatietherapie te volgen. Relatietherapie richt zich op het verbeteren van relaties: liefdesrelaties, maar ook relaties met andere mensen.  

In Gelderland zijn er veel relatietherapeuten actief, bijvoorbeeld in ApeldoornArnhem en Nijmegen. Zowel in de grote als kleinere plaatsen  kun je relatietherapie volgen. Wij helpen je graag bij het vinden van een geschikte relatietherapeut!

relatietherapie gelderland

Vind een relatietherapeut in Gelderland

Sommige relatietherapeuten bieden EFT relatietherapie aan. Zij geven therapie volgens de EFT methode. Deze methode legt de focus op emoties en zorgt zo voor onderlinge verbinding. Andere soorten relatietherapie zijn:

  • Systeemtherapie

  • Gezinstherapie

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Relatiecoach

  • Huwelijkstherapie

In Gelderland wordt relatietherapie aangeboden in: Tiel, Harderwijk, Zutphen, Apeldoorn en Arnhem. Ook in de kleinere plaatsen zijn relatietherapeuten actief.

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

Alles over relatietherapie in Gelderland

Wordt relatietherapie vergoed? 

Relatietherapie wordt vergoed vanuit sommige aanvullende zorgverzekeringen. Niet alle zorgverzekeringen bieden zo’n aanvullend pakket aan. Let daarom goed op of jouw verzekering de kosten van relatietherapie vergoedt.   

Wanneer relatietherapie op doorverwijzing van een gespecialiseerde arts wordt gevolgd, is dit vaak wel vergoedbaar. Ook als de therapie onderdeel is van een GGZ traject is relatietherapie te vergoeden. Hierbij wordt wel aanspraak gemaakt op het eigen risico.

Christelijke relatietherapie

In Gelderland zijn ook christelijke relatietherapeuten actief. Relatietherapie volgen bij iemand met dezelfde levensovertuiging kan prettig zijn, vooral bij het bespreken van persoonlijke onderwerpen. Christelijke relatietherapie biedt ruimte aan het omgaan met relatieproblemen op basis van christelijke visies.