12 tekenen dat het tijd wordt voor relatietherapie

Relatietherapie helpt bij het oplossen van verschillende irritaties.

Hier lees je welke!

Geen sprookje

Iedereen hoopt op een sprookjeshuwelijk. Je ontmoet ‘de ware’, krijgt een relatie, trouwt en leeft nog lang en gelukkig. Maar dit is niet de realiteit, want je relatie onderhouden is soms hard werken.

Wanneer we een relatie beginnen, weten we vaak niet voor welke uitdagingen komen te staan. We weten al helemaal niet hoe we hier mee om moeten gaan en wat hiervoor nodig is. 

Relatietherapeuten weten dit wel! Zij zijn opgeleid om partners te helpen hun relatie te verbeteren. 

De vraag is: wanneer weet je dat het tijd is om een relatietherapeut in te schakelen?

12 tekenen dat je relatietherapie kunt gebruiken

 

1. Jullie praten niet met elkaar

Veel uitdagingen in een relatie komen voort uit communicatieproblemen. Een relatietherapeut kan helpen jullie communicatie te verbeteren. Je leert nieuwe manieren van communiceren en krijgt tools die hierbij helpen. Probeer deze tips in de praktijk. Dit zal jullie helpen in de goede richting!

 

2. Je bent bang om te praten 

Je bent bang om bepaalde issues op tafel te leggen. Of het nu gaat over vervelende gewoontes, geld, romantiek of werk; een therapeut helpt bij het in kaart brengen van deze issues en helpt jullie de relevantie van deze issues in te zien.

 

3. Je ziet je partner als tegenstander 

Jullie zijn een team! Voelt het alsof jullie tegenstanders zijn? Dan is het tijd om hulp te vragen!

Wil je meer begrip voor je partner? Probeer deze gespreksvragen!

relatietherapie

4. Mijn partner moet veranderen 

Heb je het idee dat alles koek en ei zal zijn als je partner zich aanpast? Dit is geen goed teken. De enige persoon die jij kunt veranderen, ben jijzelf. Als je wacht totdat je partner verandert, kun je lang wachten. 

Een therapeut kan je helpen om beter te begrijpen wie jij bent en wat jij wilt. Blijven er spanningen in je relatie? Volg dan samen relatietherapie en leer hoe jullie elkaar kunnen aanvullen.

 

5. Intimiteit is op de achtergrond geraakt 

Het is niet raar dat je minder intiem bent met je partner als jullie al langere tijd samen zijn. Toch wijzen grote veranderingen in intimiteit erop dat jullie relatie niet stabiel is. Is er juist vaker sprake van intimiteit? Wellicht probeert je partner iets goed te maken. Let hier eens op!

 

6. Jullie hebben steeds ruzie 

In elke relatie komt het voor: ruzies die in de lucht hangen en niet worden uitgepraat. Soms over iets onbenulligs, maar soms ook over onderwerpen die belangrijk zijn om aan te kaarten. 

Zijn jullie beiden bereid om elkaar te begrijpen en samen tot een oplossing te komen? Vraag dan een relatietherapeut om hulp! Zo klaar je de lucht en kunnen jullie met een schone lei verder! 

Dit zijn nog maar 6 van de 12 tekenen die aangeven dat het goed is om relatietherapie te volgen. Zijn er al enkele tekenen die je herkent? Mocht dit nog niet genoeg zijn, lees dan ook deze blog!

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

7. Negatieve communicatie

Negatieve communicatie kan er voor zorgen dat je partner zich veroordeeld, beschaamd of onzeker voelt. De toon waarop je spreekt, bepaalt hoe je partner interpreteert wat jij zegt. Niet wat je zegt, maar hoe je iets zegt kan bepalend zijn.

Negatieve communicatie is schadelijk voor je relatie. Hier lees je 15 tips om de communicatie in je relatie te verbeteren!

8. Je ‘straft’ je partner

Word je snel boos over kleine dingen? Hoe jij je partner dit laat merken, is bepalend. Praat je een aantal uur niet meer tegen je partner? Toon je expres geen affectie?

Als je je partner ‘straf’t’ is dit het teken van onbalans in jullie relatie.

9. Je draagt een geheim

Elk persoon in elke relatie heeft recht op privacy. Wanneer je echter geheimen voor elkaar verborgen houdt, is dit niet goed. Probeer dit te doorbreken!

Lees in deze blog waaraan je leugens in je relatie herkent!

10. Je bent financieel onbetrouwbaar

Ben je regelmatig niet eerlijk over jouw uitgaven? Of merk je dat je partner niet alle financiën op een rijtje heeft? Kaart dit aan! Geef aan dat je een beter overzicht wil van jullie budget en uitgaven. Transparantie is hierin erg belangrijk!

11. Jullie leven langs elkaar

Zijn jullie meer huisgenoten dan liefdespartners geworden? Dit is een teken dat relatietherapie nodig is om jullie relatie te verbeteren.

Natuurlijk hoeven jullie niet alles samen te doen, maar als er te weinig communicatie, intimiteit of samenzijn is, kan een relatietherapeut jullie helpen elkaar weer te vinden.

12. Vaak ruzie

Hebben jullie vaak ruzie over hetzelfde ondewerp? Over van die kleine dingen zoals de was, hoe de vaatwasser wordt ingeruimd of het avondeten? Je partner vindt iets irritant, maar jij snapt het punt niet. 

Ook deze 8 twijfels over je relatie mag je niet negeren

 

Relatietherapie helpt!

Een relatietherapeut kan helpen bij het vinden van een oplossing en het ontdekken wat de echte oorzaak van jullie ruzies en twijfels is. Je kunt ook kiezen voor een mediator. 

relatietherapie

Ook interessant