Dit moet je NIET doen tijdens relatiebemiddeling

Met deze 5 tips helpt relatiebemiddeling jullie relatie verder!

Relatiebemiddeling

Relatiebemiddeling wordt gegeven door een mediator. Het kan gericht zijn op het verbeteren van je relatie, maar je kunt ook een mediator vragen om te helpen bij het voorbereiden en afhandelen van een scheiding.

Een mediator is onpartijdig en zal objectief advies en hulp geven. Tijdens relatiebemiddeling zullen specifieke problemen worden aangepakt. Anders dan bij relatietherapie wordt er vooruit gekeken. Onderwerpen die worden besproken zijn bijvoorbeeld carrierèkansen, opvoeding, financiën en familie. 

Twijfel je nog of je relatietherapie of relatiebemiddeling gaat volgen? In deze blog lees je wanneer relatietherapie wordt aangeraden.

Onderstaande 5 dingen moet je NIET doen tijdens, of verwachten van relatiebemiddeling:

 

1. Negatieve houding   

Zeg niet: ‘relatiebemiddeling is zinloos, want mijn partner wil toch niet.’ Deze opmerking daagt jullie niet uit om jullie relatie te verbeteren. Jullie blijven hangen in vastgeroeste, destructieve patronen.

Geloof in de kracht van relatiebemiddeling! Ga ervoor, ongeacht wat je partner ervan vindt. Of wat jij denkt dat je partner vindt. Grote kans dat jullie positief worden verrast!

relatiebemiddeling

2. Praten over de inhoud

Tijdens relatiebemiddeling praat je 1-op-1 met de mediator. Bespreek daarom niet met je partner wat jij met de mediator hebt besproken. Dit houden jullie allebei voor jezelf.

Tijdens de eerste sessie relatiebemiddeling wordt dit uitgelegd en afgesproken. Door geheimhouding kun je open en eerlijk spreken. Je hoeft niets achter te houden. Geheimhouding is een belangrijke voorwaarde voor het bereiken van overeenstemming. De mediator zal jullie hierbij helpen.

3. Wonderen verwachten

Relatiebemiddeling kan jullie helpen elkaar beter te begrijpen, maar je kunt elkaar niet veranderen. Je partner zal niet snel schuld betuigen. En ook jijzelf zal het niet makkelijk vinden om eigen fouten in te zien en je partner gelijk te geven.

Ook de mediator heeft niet voor alles een oplossing. Verwachten dus geen grote wonderen, maar kijk eerst naar jezelf. Hoe wil jij met je partner omgaan? Wat zijn je grenzen? Spreek dit uit tegen de mediator en je partner.

Lees hier over veelvoorkomende relatieproblemen + oplossing!

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

4. Alles op verstand  

Relatiebemiddeling is geen strategisch spel. Bereid je dus niet te veel voor, maar laat je hart spreken. Het gaat immers niet alleen om verstand, maar ook om gevoel. Laat jezelf verrassen! 

 

5. Advies of oordeel 

Een mediator is onpartijdig en geeft dus niemand gelijk of ongelijk. Wil je in gesprek met je partner? Dan begeleidt een mediator jullie gesprek. De mediator vult jullie aan en geeft de juiste, objectieve informatie. Zo kunnen jullie samen een compromis bereiken.  

Wil je naast relatiebemiddeling ook zelf aan de slag met het verbeteren van je relatie? Lees dan deze relatieproblemen + oplossingen! 

Twijfel je of scheiden misschien toch de beste oplossing is? Lees dan deze blog!

 

relatiebemiddeling

Ook interessant