12 tekenen dat je een serieuze relatie hebt

Herken je de 12 tekenen? Grote kans dat je een serieuze relatie hebt!

‘Heb ik een serieuze relatie?’

Toen je voor het eerst op date ging met je huidige vriend(in) had je misschien niet de intentie om een serieuze relatie aan te gaan. Jullie hadden een goede klik en bleven afspreken. Inmiddels zijn jullie een paar maanden samen en vraag je je misschien af: ‘Heb ik een serieuze relatie’?

Onderstaande 12 tekenen geven een serieuze relatie aan!

1. Je hebt elkaars vrienden en familie ontmoet

Een relatie wordt serieus als je je vriend(in) aan je vrienden en familie hebt geintroduceerd. Hiermee geef je aan dat je je vriend(in) verwelkomd in jouw leven en dat hij/zij veel voor jou betekent. Een teken van echte liefde dus!

2. Jullie praten over trouwen en kinderen krijgen

Jullie gesprekken gaan niet alleen over daten, vrienden, leuke uitjes en feestjes. In een serieuze relatie wordt gesproken over meer ‘volwassen’ onderwerpen, zoals trouwen of hoe het is om een gezin te stichten.

Deze gesprekken geven aan dat je over de toekomst nadenkt. Een toekomst met je huidige vriend.

3. Je overlegt altijd met je vriend(in)

Je vindt de mening van je vriend(in) belangrijk, daarom overleg je vaak je plannen. Naast geliefde is je partner ook je beste vriend(in) waarbij je voor advies altijd terecht kan.

serieuze relatie

5. Je weet al hoe jullie droomhuis er uitziet

Jullie brengen samen veel tijd door. Wanneer jullie ‘s avonds knus op de bank zitten, fantaseren jullie over jullie droomhuis. De plek en inrichting hebben jullie al helemaal uitgedacht!

6. Je kunt geen dag zonder je vriend(in)

Wanneer je je vriend(in) een dag niet spreekt, is dit eigenlijk al te lang. Het liefst zien jullie elkaar elke dag. Daarnaast appen jullie veel. Ook dit is een kenmerk van een serieuze relatie!

7. In goede en in slechte tijden

Een relatie kent goede, maar ook moeilijke periodes. Echte liefde is er altijd voor elkaar zijn en elkaar steunen als dat nodig is. Je rent niet weg voor de problemen van je vriend(in), maar bent de persoon tegen wie hij/zij alles durft te zeggen.

8. Jullie zijn vaak samen

Je gedachten dwalen regelmatig af naar je vriend(in), zeker wanneer jullie niet samen zijn.  Een teken van een serieuze relatie is dat jullie graag bij elkaar zijn. Het liefst zo vaak mogelijk.

Je kunt je niet voorstellen een week zonder je vriend(in) te zijn. Je bent niet alleen verliefd, je verlangt om elke dag bij elkaar te zijn.

 

Kom in contact

De eerste stap om een coach/relatietherapeut te benaderen is voor de meeste mensen lastig. Het is een stap die je echter wel moet zetten om verder te komen.

Zet nu jouw eerste stap naar een betere relatie met je partner. Laat je gegevens achter en wij kijken hoe we jou verder kunnen helpen.

De mensen van relatie therapeut.nl

Corneel Baard

35 jaar

9. Jullie doen samen boodschappen

Doen jullie vaak samen boodschappen? Ook dit is een teken van een serieuze relatie! Jullie doen niet alleen leuke dingen samen, maar ook dagelijkse bezigheden ondernemen jullie gezamenlijk. Ook dit zien jullie als een kans om samen te zijn.

10. Focus op toekomstdoelen

Jullie willen samen een toekomst opbouwen, daarom ga je serieus aan de slag met toekomstdoelen. Je wilt een stabiele financiele basis. Alles wat je bereikt doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor jullie toekomst.

11. Praktische cadeaus

Toen jullie elkaar net leerden kennen, gaven jullie originele en doordachte cadeaus. Nu zijn de cadeaus vooral praktisch: een cadeaubon, een accessoire voor in huis.. Iets waar de jarige elke dag iets aan heeft.

12. Succes vier je samen

Tenslotte is er sprake van een serieuze relatie als je wilt delen in succes. Hoe klein of groot de overwinning ook is, jullie zijn samen trots. Je wilt de mooie momenten van het leven delen met je vriend(in). Als er iets gebeurt, is je vriend(in) de eerste die het nieuws te horen krijgt.

Serieuze relatie benauwt

Hoe serieuzer een relatie wordt, hoe meer benauwd je je kunt voelen. Je vindt het eng om je te binden, of bent bang de ander pijn te doen. Dit zijn hele natuurlijke gevoelens.

De kans is groot dat je op een gegeven moment geen verliefde gevoelens meer ervaart. Dit is echter geen reden om je relatie te beëindigen. 

Ook jaloezie is een gevoel dat vaak in een serieuze relatie wordt ervaren. 

Wil je hier met iemand over praten? Denk dan eens na over relatietherapie! 

serieuze relatie

Ook interessant