Relatietherapie in Overijssel

Ben je op zoek naar een relatietherapeut in Overijssel? Wij kunnen je helpen!

Relatietherapie Overijssel

Ervaar je een dip in jullie relatie? In Overijssel zijn veel relatietherapeuten actief die jullie kunnen helpen. Door met een therapeut te praten over jullie relatieproblemen, kom je achter de oorzaak van jullie relatiedip en leer je weer nieuwe energie in jullie relatie te blazen. Op deze manier voorkomen jullie een relatiecrisis.

Therapeuten stemmen de relatietherapie altijd af op de behoefte van de client. Ook in Overijssel zijn er verschillende vormen en methoden van relatietherapie mogelijk. In zowel de grote als kleinere plaatsen in Overijssel wordt relatietherapie aangeboden. 

relatietherapie overijssel

Soorten relatietherapie in Overijssel

Het doel van relatietherapie is het verbeteren van je relatie. Dit hoeft niet per se een liefdesrelatie te zijn. Relatietherapie richt zich op verschillende soorten relaties. Onder relatietherapie valt:

  • Cognitieve gedragstherapie

  • Gezinstherapie

  • EFT therapie

  • Huwelijkstherapie

  • Systeemtherapie

  • Relatiecoach

Ook in Overijssel richt therapeuten zich op relaties binnen het gezin, relaties tussen denkpatronen en gedrag of relaties binnen een huwelijk. Bedenk dus op welk vlak je therapie wilt volgen, voordat je aan de therapie begint.

 

Samen op zoek

Op zoek naar een relatietherapeut? Dan ben je er vast al wel achter gekomen dat deze zoektocht best wel lastig is.

  • Is relatietherapie wat voor mij?
  • Welke therapeut past bij mij?
  • Welke relatietherapeut kan mij echt verder helpen?

Natuurlijk zijn wij er om jou hierbij te helpen! Laat je gegevens achter en krijg gratis hulp.

Relatietherapeuten in Overijssel

Waar vind je een geschikte relatietherapeut in Overijssel? 

In Overijssel zijn in een groot aantal plaatsen relatietherapeuten actief. Veel therapeuten hebben een eigen website met informatie over hun werkwijzen en tarieven. Gekwalificeerde therapeuten zijn vaak aangesloten bij beroepsverenigingen zoals de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie of hebben een registratie als EFT basistherapeut.

Onder andere in Deventer, Meppel, Zwolle, Ommen, Almelo, Enschede, Dalfsen, Nijverdal en in de regio Twente zijn relatietherapeuten actief. 

Wordt relatietherapie vergoed?

Relatietherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Niet elke zorgverzekering bieden een voordeling aanvullend pakket, dus controleer voordat je begint of de therapie wordt vergoed door jouw borgverzekering. 

Relatietherapie wordt wel vergoed als er je wordt doorverwezen door de huisarts en er sprake is van een GGZ-traject. In zo’n geval wordt wel aanspraak gemaakt op je eigen risico.